Avrupalı ​​ve Çinli şirketlerin kurduğu konsorsiyum Trans Hazar boru hattı inşaatına hazır

15 Ağustos 2019

Şirket konsorsiyumunu oluşturan - Avrupa Edison Technologies GmbH, MMEC Mannesmann GmbH, Çin SINOPEC Mühendislik Grubu ile birlikte Air Liquide Global E&C Çözümleri - Trans Hazar doğalgaz boru hattı projesini uygulamaya hazır olduğunu belirtti. Bu konuda, petrol ve doğal gazdan sorumlu Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Yagshigeldy Kakaev'in konsorsiyum temsilcileriyle yaptığı toplantı sonrası açıkladı.

“Hazar Denizi'nin enerji potansiyeli” toplantısında belirtildiği gibi, konsorsiyum Hazar Denizi'nin dibine 300 km'lik bir boru hattı döşemeye, gerekli anahtar teslimi gaz kuyularını delmeye, gaz temizleme tesisleri tasarlayıp inşa etmeye ve Hazar boru hattına arıtılmış gaz ve bütün gerekli altyapıyı sağlayacak olan sıkıştırma istasyonları ile birlikte yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Edison Technologies CEO'su Casapoglu Edison: “Konsorsiyumumuzdaki her şirketin kendine has bir teknolojisi ve tecrübesi var, bu konsorsiyum ile Hazar Denizi'nin altından Türkmenistan'dan Azerbaycan'a doğal gaz boru hattı döşenmesi gibi bir projeyi uygulayabiliriz. Avrupa pazarı buna ilgi duyuyor ve umutlu, bizim için de tekrar Hazar bölgesine dönmek harika bir adım olacak” dedi.

Casapoglu Edison ayrıca ORIENT'e konsorsiyumun Türkmenistan'da uygulamayı planladığı diğer iddialı projelerden bahsetti.

Kaynak: Orient.tm