Aý Mähri İstanbul moda Fuarı'nda El sanatlarını sergiliyor

29 Ocak 2020

Aý Mähri Bireysel Kurumu ürünlerini İstanbul'daki uluslararası moda Fuarı'nda sundu.

Bu yıl 16-18 Ocak tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen leshow İstanbul 2020 Uluslararası Deri ve Moda Fuarı'nda aý Mähri işletmesinin Türkmen zanaatkarlarının el sanatları sergilendi.

Şirketin kurucusu Nurjahan Tachmyradova, sergide sunulan ürünlerin ziyaretçiler arasında büyük ilgi uyandırdığını kaydetti.

Tachmyradova,” aý Mähri (AÝM) markası altında el çantaları, ulusal dekorlu kıyafetler, mücevherler, ulusal kumaşlardan yapılmış kemerler ve diğer el sanatları serginin ziyaretçilerini etkiledi. " dedi.

Etkinlik kapsamında katılımcılar ikili toplantılarda ortaklık ve işbirliğinin geliştirilmesi konularını ele aldılar. Rus, Türk, Arnavut moda endüstrisinin temsilcileri Türkmen ürünlerine olan ilgilerini dile getirdiler ve Türkmen üretici ile işbirliği görüşmeleri yaptılar.

Ulusal tarzda kadın elbiseleri ve çeşitli aksesuarlar üreten Türkmen markası AIM, geçen yıl Ekim ayında Paris'te ürünlerini sergiledi.

Nurjahan Tachmyradova, geçen yıl Mart ayında Girişimcilikte başarısından dolayı 2019 yılı kadın ünvanını aldı.

Uluslararası Sergi LeShow zengin bir tarihe sahiptir ve farklı ülkelerde düzenlenmektedir. Bu etkinlik, profesyonel üreticileri, perakende moda mağazalarını, tasarımcıları ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen deri ürünleri tüketicilerini bir araya getiriyor.

Kaynak: nCa news bulletin