Çin Uluslararası İthalat Fuar'na Türkmen üreticiler davet edildi

08 Nisan 2020

5-10 Kasım'da Şangay'da yapılması planlanan üçüncü Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE), Türkmen üreticileri fuara katılmaya davet ediyor.

Sergi, Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı ve Şanghay Belediye Halk Hükümeti tarafından düzenleniyor.

Türkmenistan Sanayici ve girişimciler Birliği'ne (UIET) göre, katılımcılar ticaret ve yatırım alanındaki başarılarını sunma fırsatına sahip olacaklar.

Katılan her ülkeye, mal ve hizmet ticareti, Sanayi ve Turizm gelişmeleri de dahil olmak üzere ticaret ve yatırımlardaki gelişmelerini ve başarılarını sergilemek için 30.000 metrekarelik CIIE ülke sergi alanında bir alan sağlanacaktır.

Sergi hastalıklar ve sağlığın teşviki önleme odaklı platformlar: akıllı ve yüksek-teknoloji ekipmanları, ev aletleri, giysiler, aksesuarlar ve tüketim malları, otomobil, tarım ürünleri ve gıda ürünleri, sağlık ürünleri, mal alan bir dizi içerir. Yeni teknolojilerin, dış kaynak kullanımının, tasarımın, turizmin, kültürün ve eğitimin gösterilmesi için platformlar da olacak.

İşletmelerin ürünleri fuarı da CIIE çerçevesinde düzenlenecek.

Mayıs ayında 2017, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, uluslararası işbirliği için Kemer ve yol Forumu'nda Çin'in 2018'ten başlayarak Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nı (CIIE) yıllık olarak düzenleyeceğini açıkladı. Türkmen üreticiler ürünlerini CIIE-2019'da sergilediler.

Kaynak: Business Turkmenistan