Derýaplastik Türkmen şirketi yüzünü Baltık ülkelerine çevirdi

03 Mart 2020

Türkmenistan merkezli Derýaplastik Economic Society, ürünlerini 2018 yılından bu yana komşu ülkelere ve bazı BDT ülkelerine tedarik etmektedir. Şirket, bu yıl Baltık ülkelerine ve beyaz Rusya'ya ihracat yapmaya başlamayı planlıyor.

Şirket şu anda yıllık olarak önceki yılların rakamlarını önemli ölçüde aşan 10 ila 12 bin ton yerli polietilen ve polipropilen işlemektedir. Aynı zamanda, üretim maliyeti %30 oranında azalmıştır.

Şirket geçen yıl 700 çeşit ürün üretti. Şimdi şirket rakamı 1200'e çıkardı. Derýaplastik, Balkan Velayat'taki Kıyanly polimer fabrikasından üretim için gerekli sıra malzemelerini satın alır.

Derýaplastik'in yapısı, ikisi plastik boru, parça ve Bağlantı Parçaları, asma tavanlar, pencere eşikleri ve elektrik kabloları gibi standart polimer ürünler üreten üç işletmeyi kapsamaktadır.

Yakın gelecekte şirket, 15 ila 150 litrelik kazanlar üretecek su ısıtıcılarının üretimi için bir tesis olan başka bir işletmeyi başlatmayı planlıyor.

Şirket ayrıca yaklaşık 60 çeşit ev ürünü üretiyor. 2017 yılında Derýaplastik, Deryakeramika markası altında sıhhi tesisat seramik ürünleri üretimi için Türkmenistan fabrikasında ilk kez açıldı.

Kaynak: Business Turkmenistan