Hyundai Engineering On Yıldır Türkmenistan'da Faaliyet Gösteriyor

03 Ekim 2019

Korean Hyundai Engineering Co. Ltd., 10 yıldan beri Türkmenistan'da faaliyet göstermektedir.

Neutral Turkmenistan ile yaptığı röportajda, şirketin Türkmenistan'daki şubesi Müdürü Pak De Ho, Türkmenistan’ın petrol ve gaz sektörünün potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti.

“Şirketimiz 10 yıldan uzun süredir Türkmenistan'da faaliyet gösteriyor ve bu süre zarfında en son Kiyanlı'daki büyük polietilen ve polipropilen üretim tesisi olan 4 büyük ölçekli ortak projeyi tamamladık” dedi.

“Şirketimizin Türkmenistan'daki bu kadar uzun bir çalışma deneyiminin Türkmenistan’ın istikrarının yanı sıra Türkmen ortağımızın güvenilirliğinden kaynaklandığını da belirtmekten memnuniyet duyuyoruz. Dış yatırımlar, modern teknolojiler ve yetenekli yerel uzmanlar etkin ikili işbirliği kurmamızı ve Türkmenistan petrol ve gaz endüstrisini geliştirmemizi sağlıyor ”dedi.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov ile şirket yetkilileri arasında yapılan toplantıda, Hyundai Engineering Co. yetkilileri verimli işbirliğini güçlendirmek için Koreli diğer şirketlerinde katılımıyla Türkmen tarafına karşılıklı yarar sağlayacak yakıt ve enerji kompleksi ürünleri alanında yeni teklifler sunmaya hazır olduklarını açıkladı.

Kaynak: nCa news bulletin