İran, Türkmenistan, Kazakistan ve Azerbaycan Demiryolu alanında İşbirliğini Tartıştı.

21 Ağustos 2019

Hazar Denizinin beş kıyı ülkesinin Bakanlar forumuna katılmak üzere Türkmenistan'ı ziyareti sırasında İran Yollar ve Kentsel Gelişim Bakanlığına eşlik eden İslam Cumhuriyeti Demiryolu Başkanı Saeed Rasouli, ikili işbirliğini görüşmek üzere Türkmenistan ile Azerbaycan Demiryolları bakanları bir araya geldi.

Ayrıca, Çin ve İran konteyner trenlerinin kalkması ve Çin konteyner koridoru protokollerinde onaylanan taahhütlerin uygulanması gibi farklı konular da ele alındı.

Rasouli ayrıca Azerbaycan ve Türkmenistan ulaştırma bakanlarıyla bir araya geldi ve demiryolu işbirliğini geliştirme stratejilerini tartıştı.

Hazar Denizi'nin beş kıyı ülkesi ortak Bakanlar forumunun kararlarını takip etmek ve uygulamak için yönlendirme komiteleri ve teknik görevler oluşturmak ve Hazar Denizi ülkeleri arasında kapsamlı işbirliğinin başlatılması ziyaretin önemli gündemleri arasında yer aldı.

Bu çok taraflı ziyarette, Said Rasouli, Ulaştırma Milletvekili olarak Şahram Adamnejad, İran Ulaştırma Altyapısı Şirketinin Yapım ve Geliştirilmesi Genel Müdürü Kheirollah Khademi ve İran Ticaret Odası'nın yanı sıra Sanayi, Madenler ve Tarım Bakanlığı temsilcileri, İran Ticaret Odası İki günlük ziyarette İran Dışişleri Bakanlığı Mohammad Eslami'ye eşlik ettiler.

Kaynak: nCa news bulletin