Kazakistan şirketi Dolce-Pharm, Türkmenistan'a 400 bin ABD doları tıbbi cihaz tedarik edecek

21 Ağustos 2019

Kazakistan ilaç firması olan Dolce-Pharm, Türkmenistan'da tek kullanımlık tıbbi cihaz temini için toplam 400 bin ABD doları tutarında sözleşme imzaladı. İlgili belge, Avaza Ulusal Turizm Bölgesinde düzenlenen ilk Hazar Ekonomik Forumu'nda imzalandı.

Farklı ülkelerden iş dünyasının 500'den fazla temsilcisinin de katıldığı forum, Ulaştırma ve lojistik, sanayi, ticaret, turizm ve diğer birçok alanlarda yakıt ve enerji sektörü de dahil olmak üzere ekonominin çeşitli alanlarında iş bağlantıları kurmak ve yeni teknolojiler, hizmetler ve çözümler sunmak için bir fırsat yeri oldu.

Kazakistanlı firmalar “Türkmen Sahra-2019” sergisinde tek stand ile katılım sağladılar. Aşağıdaki sektörlerde uzmanlaşmış on iki yerli şirket, ulusal pavyonda temsil edildi: ulaşım ve yol yapımı, dijital havacılık ve uzay teknolojileri, ilaç endüstrisi ve elektrikli endüstriyel ekipmanlar.

Ulusal pavyonun organizatörleri, Atamekan Kazakistan Cumhuriyeti Girişimciler Ulusal Odası, Kazakistan Cumhuriyeti Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanlığı (MIIR RK) ve Kazakistan Dış Ticaret Odası idi.

Kaynak: nCa news bulletin