Lebap Çimento Fabrikası Üretiminin Yüzde 34'ünden Fazlasını İhraç Etti

30 Ekim 2019

Lebap Çimento Fabrikası bu yıl 223,6 bin tondan fazla ürün ihraç etti.

Fabrikanın ana ihracat yönü Afganistan ve Özbekistan'dır. İşletme, bu yılın ilk dokuz ayında 86,5 milyon manat değerinde 651,3 bin ton çimento ile 325,6 bin ton M-500 markalı çimento üretmiştir.

Çimento üretimi için hammaddeler yakındaki taş ocaklarından çıkarılmaktadır.Tesis üç tip çimento üretmektedir ve uzmanlar müşteri talebini sürekli olarak analiz etmektedir.

Çimento kalitesi, kimyasal ve spektral analizler ve fiziksel-teknolojik araştırmalar için modern teknolojilerle donatılmış üç laboratuvarda kontrol edilmektedir. Gaz ve toz emisyonlarından kaynaklanan çevresel hasarı önlemek için tesisin tüm bölümlerine Luma teknik sistemler kuruludur. Bu ekipman, tesisin içinde ve dışında temiz hava sağlamaktadır.

Fabrikanın üretim müdürü Sadullayev Seyitnazar’a göre, tesiste kurulu olan üretim ve diğer ekipmanlar dünyanın önde gelen teknolojilerine dayanıyor. Taşları kıran ve 1300 dereceye kadar ısıtan atölye çalışması sürekli olarak izlenmekte ve bilgisayar tarafından kontrol edilmektedir.

Uzmanlara göre, yıllık çimento üretim kapasitesini 1,5 milyon tonun üzerine çıkarmak için her türlü fırsat var. Tesis geçen yıl 935 bin tondan fazla çimento üretti.

Kaynak: Business Turkmenistan, nCa news bulletin