Naip'te gaz işleme tesisinin modernizasyonu çalışmaları sürdürülmektedir.

11 Ekim 2019

Lebap vilayeti Üretim Bölümü personelleri tarafından sıvılaştırılmış gaz üretimi için Naip ve Bagadzh'da ilk gaz işleme tesislerinin işletmeye alınma tarihinden itibaren 1,5 milyon tondan fazla hidrokarbon kondensatı Seydi Petrol Rafinerisine teslim edildi. Rafineride, bu stratejik hammaddeler dünya pazarında talep gören yüksek kaliteli hafif petrol ürünleri işlenmektedir.

Gaz işleme konveyörünün devreye alınmasıyla birlikte, işlem esnasında üretilen Naip ve Bagadzha'ya ana sıvılaştırılmış gaz gönderilmektedir. Otomatik işlem tesisleri, Naip, Gazlydepe, Kerven, Bagadzha, Izmail ve diğerlerinde 24 saat boyunca üretilen doğal gazları işlemektedir.

Ülkenin petrol ve doğal gaz kompleksinin ihracat potansiyelini arttırma bağlamında gelişmesinin kilit vektörlerinden biri, yüksek teknolojiye dayalı yapısal çeşitlendirme ve teknik modernleşmedir.

Bu stratejik göreve odaklanan gaz işlemcileri, İtalya'daki Technofrigo şirketi tarafından inşa edilen ve 1998'de faaliyete geçen Naip'teki ilk gaz işleme ünitesinin teknik modernizasyonu için bir dizi önlem aldılar. Tasarım çalışmalarının güncellenmesi ve geliştirilmesi üretim süreçlerini tamamlandı.

Kaynak: nCa news bulletin, TDH