Türkmen Bilişim şirketleri İngiltere teknoloji Konferansı 2020'ye katıldı

19 Şubat 2020

Türkmenistan'daki İngiliz Büyükelçiliği'ne göre, Türkmen bilişim ve teknoloji şirketleri 17 Şubat'ta İstanbul'daki Birleşik Krallık teknoloji Konferansı'na 2020'de katıldılar.

AKYLLY Tilsimat, Türkmen Tranzit, İmdat Elektronika ve Türkmen Bilişim Parkı gibi şirketlerden oluşan Türkmen heyetinin katılımı, İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanlığı (DIT) ve Türkmenistan'daki İngiliz Büyükelçiliği tarafından desteklendi.

Etkinlikte iş, Üniversite, Araştırma Merkezi ve Hükümet liderlerinin düşünce getirdi ve Fintech, Agritech, Dijital Üretim, Bilim ve Yenilik, Açık Veri ve Akıllı Şehirler de dahil olmak üzere, farklı sektörlerdeki özel konuşmalar, panel ve seminerler düzenlendi.

Çeşitli sektörlerden gelen İngiltere uzmanları, İngiltere'nin teknoloji alanındaki mükemmelliğini sergiledi ve katılımcılara İngiltere ile iş planları için anlayışlı ipuçları verdi.

Konferans, Türkmen şirketlerinin İngiltere ve Türkiye'deki işlerini genişletmelerine yardımcı olacak araçları öğrenmeleri, İngiltere'nin akıllı teknolojilerdeki yeteneklerini öğrenmeleri ve İngiliz şirketleriyle işbirliği alanlarını keşfetmek ve yeni ortaklıklar kurmak, Birleşik Krallık ımpact yatırım ekosistemi hakkında fikir sahibi olmak ve mevcut Ar-Ge finansman fırsatlarını keşfetmek için mükemmel bir forum olarak hizmet etti.

Türkmenistan'da girişimciler ve şirketler için istikrarlı bir iş ortamı yaratma konusunda uzmanlaşmış Akylly Tilsimat, yeni iş fikirlerini hayata geçirmeyi sağlayan “ben girişimciyim” projesini başlattı. Projenin daha da geliştirilmesi için şirket, Temmuz 2019'da Türkmenistan'daki İngiliz Büyükelçiliğinden bir hibe aldı.

2010 yılında kurulan Türkmen-Tranzit, Bilişim Teknolojileri ve telekomünikasyon alanında çalışmaktadır. Şirket, geçen yıl Mart ayında siber güvenlik bölümünü başlattı.

Imdat Electronika Türkmenistan'da iletişim, güvenlik ve BT çözümleri sağlayıcısıdır. Şirket, 4 Mart 2019'da önde gelen üretici Makeblock'tan Robotik inşaat platformu satan ülkedeki ilk özel mağazayı açtı.

Ağustos 2019'da kurulan Türkmen bilişim Parkı kapalı Anonim Şirketi, ülkedeki dijital altyapıyı geliştirmeyi ve Türkmenistan'ın yenilikçi ürünlerini uluslararası pazara sunmayı hedeflemektedir.

Kaynak: nCa news bulletin