Türkmen Firması Günlük 1 Ton Dondurulmuş Meyve, Sebze Üretiyor

07 Temmuz 2020

Türkmenistan'ın Rysgal gazetesinin Pazartesi günkü haberine göre, kış mevsimi için hazırlıklar İşkadını Amandursun Begjanova’nın Aşgabat merkezli meyve ve sebzeleri dondurmaya yönelik işletmesinde tam hızıyla devam ediyor.

İşletme günlük 500 kilogram ila 1 ton taze meyve ve sebzeyi dondurur. Ürünleri tüm yıl boyunca Halk Market mağazalarından satın alınabilir.

“Ülkemizin çiftçileri ve bahçıvanları ile yapılan anlaşmalar, işletmeye taze sebze ve meyvelerin kesintisiz tedarikini sağlıyor. Avrupa ülkelerinde geliştirilen ileri teknolojilerin kullanımı sonucunda tesis, dondurulmuş sebzelerin üretiminde tamamen otomatiktir ”dedi.

İş kadını, anında dondurma teknolojisinin kullanılmasının ürünün tazeliğini ve doğal özelliklerini uzun süre korumasına izin verdiğini belirterek, “dondurma -40 ila -120 santigrat derecede gerçekleştirilir. Aynı zamanda sebze ve meyvelerin orijinal tadı ve besin değeri korunur ”.

İşletme şu anda doğranmış patates, brokoli, patlıcan, biber ve erik, böğürtlen, siyah kuş üzümü ve yer fıstığı gibi meyveleri donduruyor. Şirket, taze ürünleri iyi kalitede dondurmak için 1.000 ton ürün kapasiteli soğutma odalarına sahiptir.

İşletme, sebze ve meyveleri perakende olarak yarım kilogramlık paketler halinde ve restoranlar, düğün mekanları ve şekerleme fabrikaları için özel olarak tasarlanmış 10 kilogramlık plastik kaplarda paketliyor.

Dondurulmuş ürünler için ambalaj, Halk Market ağına ait Berk Plastik işletmesindeki yerel hammaddelerden yapılmıştır.

Kaynak: nCa News Bulletin