Türkmen firmasından üzerlik otu tohumunda sıvı sabun üretimi

06 Nisan 2020

Polietilen torbalar alanında kendi işini kuran Täç hil özel firma, üretimini genişletiyor ve şimdi de çeşitli ıslak mendiller, deterjanlar ve temizlik maddeleri üretiyor. Türkmen firma, yeni bir sıvı sabun üretimi ile büyük bir başarıya imza atacak. Sağlık için faydalı olarak bilinen üzerlik otu tohumundan sıvı sabun üretimini gerçekleştirecek. Bunun için test denemeleri gerçekleştirildi ve şimdi üretime geçecek.
Bu firma, geçen yıl Ahal vilayetinin Ak Bugday ilçesinde yeni bir üretim tesisi açtı. Tesis, günde 1.5-2 ton plastik torba, 28 bin ıslak mendil ve 26 bin deterjan paketi üretmek için tasarlanmış en gelişmiş ekipmanla donatılmıştır.
Tesiste 26 çeşit ıslak mendile ek olarak, şu anda Türkmen halkına uygun fiyatlarla 6 çeşit bulaşık deterjanı ve 5 çeşit sıvı sabun üretilmektedir. Özel teşebbüse uluslararası kalite standartlarına uygunluk 6 belge verilmiştir. Bu, işletmedeki yüksek üretim kalitesini kanıtlamaktadır. Bu nedenle, dünya pazarında da Türkmen firmasının ürünlere yüksek talep var. Geçen yıl, çoğu komşu ülkelere; İran, Kazakistan, Afganistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Kırgızistan’a ürün ihracatı gerçekleştirildi. Cumhuriyeti - ihraç edildi.
Şu anda üretim tesisinde yeni ürünler de test ediliyor ve üretime hazır. Ürünlerden biri de üzerlik otu tohumu bulunan sıvı sabunlardır. Bu sıvı sabun kullanıldığında üzerlik otunun kokusunu almak mümkün olacak. Firmanın uzmanları tarafından icat edilen bu ürün, Türkmen doğasında yetişen ve sağlığa da faydalı üzerlik otunun tohumunun kullanılması gerçekten de yeniliktir. Bu doğal ürün iyileştirici özelliklere ve zararlı bakterilere karşı koruma sağlar.
Genel olarak, firma tarafından "Bebek", "Elmas", "Çiçek", "Avaza", "İpek Yolu", "Önbellek", "Kelebek" gibi ıslak mendil ve sıvı sabunlar üretilmektedir. Bu ürünler halka arz edilmekte ve "Türkmenistan - Tarafsızlık Ülkesi" markası altında ihraç edilmektedir.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni