Türkmen girişimciler yenilikçi sulama sistemlerini tanıtıyor

03 Şubat 2020

Türkmenistan Sanayici ve girişimciler Birliği'nin siparişiyle, yaklaşık yirmi göl, gelişmiş damla ve yagmurlama sulama yöntemlerinin uygulanabileceği şekilde düzenlenmiştir.

Rezervuarlar yerel öneme sahip yerel tarımsal alanlarda ihtiyaç duyulmaktadır; Tasarımlarında filtrasyon kayıplarını ortadan kaldırmak için yalıtım malzemeleri kullanılmıştır.

On beş yıllık çalışma neticesinde 500 bin metreküp suya kadar depolayabilen bu kaplar suyun toplanması ve temizlenmesi için tasarlanmıştır.

Özellikle Murgab bölgesi bahçıvanları tarafından bu yöntem ilgiyle kabul edildi. Oğuzhan ilçesindeki çiftliklerden birinde meyve ağaçlı bir bağ damlama sulama sistemi ile kaplanmış ve hafif bir ağ ile donatılmıştır. Sonuç olarak, meyve böcekler ve kuşlar, güçlü rüzgar, doğrudan güneş ışığı ile bozulmadan korunmuştur. Aynı zamanda, barınak ışık, hava ve yağmur nemi iletir, ancak buharlaşmayı azaltmıştır.

Şimdiye kadar, bahçecilik için planlanan üç yüzün 20 hektarı bu şekilde donatıldı. Bölge, uzun vadeli kiralamalarla devletten alındı.

Kaynak: Turkmenportal.com, nCa news bulletin