Türkmen heyeti, New York'taki ECOSOC forumuna katıldı

19 Temmuz 2019

Maliye ve Ekonomi Bakanı başkanlığında New York’taki Türkmenistan heyetinin ilk günü çerçevesinde, BM ihtisas ajansları ve programları başkanları ile 17 Temmuz 2019’da bir dizi toplantı yapıldı. Özellikle, Birleşmiş Milletler Asya ve Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCAP) İcra Sekreteri Armida Salsiah Alisjahbana ve En Az Gelişmiş Ülkeler Genel Sekreteri Yardımcısı Genel Sekreter Yardımcısı Fekitamoeloa Katoa 'Utoikamanu ile toplantılar yapıldı. , Kara Ülkeleri Gelişmekte Olan Ülkeler ve Küçük Ada Gelişmekte Olan Ülkeler (UN-OHRLLS).

Genel Sekreter Yardımcısı ile yapılan görüşmede taraflar, ulaştırma ve enerji alanında daha yakın işbirliği bağları geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdiler. Bu bağlamda, Türkmenistan’ın BM platformunda uluslararası ulaşım-geçiş koridorlarının geliştirilmesi ve dünyadaki enerji kaynaklarının istikrarlı bir şekilde ulaştırılması konusunda işbirliğinin genişletilmesi konularının desteklenmesi konusundaki girişimlerin önemi vurgulanmıştır. Karadaki ülkeler arasındaki uluslararası ulaşım işbirliğinin önemini vurgulayan Türkmen tarafı, Genel Sekreter Yardımcısı tarafından düzenlenen forumlara aktif olarak katılmaya hazır olduğunu belirtti.

ESCAP Genel Sekreteri ile yapılan görüşmede, taraflar, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin uygulanmasında ve ayrıca Türkmenistan'ın Birleşmiş Milletler Ekonomileri Özel Programı başkanlığı çerçevesinde, bölgesel ortaklığın güçlendirilmesine yönelik bazı pratik adımlar üzerinde durdular. Orta Asya (SPECA).

Üst düzey BM temsilcileriyle yapılan görüşmelerde, Türkmenistan heyeti, yukarıda belirtilen BM kurumlarının ilgisini çekecek mevcut işbirliği konularının görüşüleceği çerçevede Birinci Hazar Ekonomik Forumu'na davetini yeniledi.

Kaynak: nCa News Bulletin