Türkmen İşletmeleri Büyük Ölçekli Yatırım Projeleri Yürütüyor

03 Nisan 2020

Bu yıl Türkmenistan'ın GSYİH'ndaki özel sektörün payının en az %70 olacağı tahmin ediliyor.
Türkmenistan'ın 2020 yatırım programının uygulanması kapsamında, ithalatın ülkedeki payı önemli ölçüde azalmakta ve devlet dışı sektörün ihracattaki payı artmaktadır.
Türkmenistan gazeteye göre, 2020 yılında, Türkmen işletmeler, artan tarımsal üretim yatırım ek olarak, Ahal velayat, alüminyum profil üretimi için 6 hektarlık bir fabrika işgal edecek olan Gokdepe bu etrap takviyeli beton ürünleri üretimi için bir fabrika, Ak Bugday bu etrap et ve süt işleme tesisi, evsel atık ve Çöp işleme fabrikası ve pamuk iplik fabrikasını inşa edecek.

Türkmen işadamları, Lebap velayat'ın Koytendag etrap'taki leylimekan (Tubigatan) potas tuz yatağında yılda 700.000 ton potas gübresi üretimi için Mary Velayat'ın Bayramlı etrap'ta 10.5 hektarlık bir yün yıkama ve iplik işletmesi, bir çivi Fabrikası, bir plastik torba Fabrikası ve bir fabrika inşaatı da dahil olmak üzere büyük yatırım projeleri hayata geçirecekler.

Söz konusu programda, özel sektör temsilcileri tarafından uygulanacak çeşitli inşaat projelerine özel bir önem verilmektedir. Türkmenistan Sanayici ve girişimciler Birliği üyeleri bu güne kadar ticaret ve servis merkezleri, et, süt ürünleri, konserve ürünleri, meyve suları, alkolsüz içecekler, inşaat malzemeleri ve mobilya üretimi için işletmeler görevlendirdi. Türkmen işadamı aktif olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Bu yıl özel sektörün ülkenin GSYİH'SINDAKİ payının en az %70 olacağı tahmin ediliyor.

Türkmenistan'ın 2020 yılı yatırım programına uygun olarak, ülke ekonomisinin çeşitli sektörlerine yönelik brüt yatırımlar 39,5 milyon manattır.

Kaynak: nCa News Bulletin