Türkmen işletmesi "Şavat" üretim hacmini artırıyor

11 Ağustos 2020

En yüksek kalitede süt ürünleri üretiminde yarım asıra yakın deneyime sahip olan Dashoguz açık anonim şirket "Şawat" üretim hacimlerini artırıyor.

2014 yılında anonim şirket Ýüpek ýoly gurluşyk ekonomi şirketine devredildi. Rysgal gazetesine göre, işletme her gün 30'dan fazla yüksek kaliteli süt ürünü üretiyor.

İşletmenin tesisleri günlük 15 ton süt işlemeye imkan vermektedir. Deneyimli uzmanların gözetiminde her yıl binlerce ton süt işlenmektedir. Şirketin ürünleri velayat ve ülkenin diğer bölgelerindeki mağazalarda satılmaktadır. İşletmenin tereyağı, kefir, ekşi krema, peynir, ayran, suzme, süzme peynir ve diğer süt ürünleri müşteriler arasında popülerlik kazanıyor.

Tüm ürünler kalite açısından özel olarak test edilir ve ulusal ve uluslararası standartlara uygundur.

Şirket, bu yılın ilk yarısında toplam 3,4 milyon manat üretim ve satış yaptı. Geçen yılın aynı dönemine göre süt ve süt ürünleri üretimindeki büyüme% 126 olarak gerçekleşti. Süt ürünleri üretimi için hammaddeler yerel halktan satın alınır ve kaliteleri ve yağ içerikleri sıkı bir şekilde izlenir.

Şu anda, Dashoguz velayat'ın Ruhubelent etrapında 1.300 büyükbaş hayvan için tasarlanmış bir anonim şirketin bir hayvancılık çiftliği inşa ediliyor.

Şimdiye kadar sadece ilk kısmı faaliyete geçti ve burada yaklaşık 400 baş sığır yetiştirildi. İşletme, üretimi artırmayı ve uluslararası pazara girmeyi planlıyor.

Kaynak: nCa News Bulletin