Türkmen-Kore Ekonomik İşbirliği Komisyonu Toplanacak

16 Şubat 2019

Petrolgazdan sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Goçmurat Muradov, Güney Kore’nin başkenti Seoul kentinde düzenlenecek Türkmenistan-Kore Hükümetlerarası Komisyonu’nun 7.toplantısına yapılan hazırlıklar hakkında bilgilendirdi.
Toplantıda, daha önce mutabık kalınan anlaşmaların uygulanmasının yanı sıra, ticaret, ekonomik, finansal ve endüstriyel alanlarda, enerji ve mineral kaynakları işleme, inşaat ve ulaştırma, tarım ve balıkçılık alanında, ayrıca kültür, turizm, sağlık, standardizasyon, bilgi ve iletişim teknolojileri, eğitim alanında ortaklığın geliştirilmesine yönelik konular değerlendirilecek.
Türkmen Lider, Asya-Pasifik ülkeler ile işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem verildiğini, hükümetler arası komisyon toplantısında ulusal ekonominin çeşitlendirilmesini teşvik etmek için tasarlanmış büyük yatırım projelerinin hayata geçirilmesi, ihracat fırsatlarının güçlendirilmesi ile ilgili projelerin ele alınması konusunda bir dizi talimatlar verdi.
Devlet Başkanı ayrıca, Türkmen-Kore Hükümetlerarası Ticaret, Ekonomik, Bilim ve Teknolojik İşbirliği Komisyonunun Türkmen tarafının üyelerini onaylayan kararı imzaladı.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni