Türkmen kuruluşu "Ruhubelent" meyve ve sebze mahsulünü işlemeye başladı

04 Ağustos 2020

Türkmenistan gazetesinin haberine göre, Türkmenistan Tarım ve Çevre Koruma Bakanlığı Gıda Sanayi Bölümü kapalı anonim şirket Ruhubelent, meyve ve sebze işlemeye başladı.

Bu, 2011 yılında kurulan, ketçap ve domates salçası üretiminde uzmanlaşmış, ülkenin en büyük devlet işletmesidir, domates dikmek için kendi alanlarına sahiptir ve Dashoguz, Akhal ve Mary velayats'taki kiracılardan yetiştirilen ürünleri kabul eder. Şimdi hasat burada tamamlanıyor ve hasatın işlenmesi aktif aşamada, hammadde alımı sonbaharda devam edecek ve Daşoguz sebze yetiştiricilerinden sonbaharda domates tedarikinin beklendiği Ekim ayına kadar devam edecek.

İşletmede, "benito", "polbig", "halffast" vb. Domates çeşitleri tercih edilmektedir. Bunlar, ülkemizin toprağa ve iklim koşullarına uyarlanmış üretken melez Hollanda çeşitleridir, bu da uzun süre meyve dönemi. Şirket, etli meyveleri domates salçası üretimi için ideal olan Igranda çeşidinin yetiştirilmesine özel önem vermektedir. Bu çeşitlilik hem fabrika tesislerinde hem de ana tedarik çiftliklerinin yoğunlaştığı Daşoguz velayat'ta tercih edilir.

Tesisin üretim kapasitesi günde birkaç yüz ton domates işlenmesine izin verir. Domates işlemeye ek olarak Ruhubelent işletmesi, 500 ve 700 ml kapasiteli kaplarda yedi çeşit şişede meyve suları ve marinatlar üretir. Müşteriler uzun zamandır bu bitki "Galkynysh" ticari markasını biliyorlar, geçen yıl yeni bir tane - "Rovana" üç yeni tür doğal meyve suları ve kuşburnu içeceği ile birlikte ortaya çıktı. İşletme ayrıca, yerel tarım üreticileri tarafından yetiştirilen meyveler - ekolojik olarak temiz hammaddelere dayanan erik, elma ve kayısılardan doğal çeşitli kompostolar "Ülker" ve "Diyar" da üretmektedir.

Kaynak: nCa News Bulletin