Türkmen özel sektörü yabancı ortakları CEF-2019’a davet ediyor

19 Temmuz 2019

Türkmenistan Sanayicileri ve Girişimcileri Birliği, Birinci Hazar Ekonomi Forumu'na, vize desteğine katılmak isteyen yabancı işadamlarına söz veriyor.
Birinci Hazar Ekonomik Forumu - CEF-2019'a (Hazar Ekonomik Forumu - CEF) katılmak isteyen yabancı şirketlerin temsilcileri, Türkmenistan Sanayicileri ve Girişimcileri Birliği'nden (WTST) vize desteğine güvenebilirler. Forum 12 Ağustos'ta Avaza Ulusal Turizm Bölgesinde açılacak. CEF-2019'a adanmış uluslararası sergiler - bir gün önce - 11 Ağustos. Bu, 18 Temmuz'da Uluslararası Bölüm Başkanı SPPT'nin Begley Durdymammedov'un SNG.Today haberlerini verdi.
 
- SPPT üyeleri, hem CEF-2019’un hem de Hazar Uluslararası Yenilikçi Teknolojiler Fuarı’nın 11 Ağustos’a hazırlanması için hazırlanıyorlar. Aynı şey, uluslararası otomobil sergisi Türkmen Sahrasy-2019’un çerçevesinde gerçekleşecek. CEF-2019.

Birçok Türkmen şirketi yabancı iş ortaklarını Avaza forumuna davet ediyor. Gerekli olduğunda, biz [SPPT] misafirlere vize desteği vermeye hazırız, yayın bölüm başkanının alıntılarını yapıyor.

Durdymammedov'a göre, Türkmen özel girişimciler, ürünlerini sunmak ve yeni iş bağlantıları kurmak için CEF-2019 platformunu kullanabilirler.

Türkmenistan Valery Chumakin konusunda uzman bir analist olan Geri Çağırma, Türkmenistan’daki Avaza’daki Birinci Hazar Ekonomik Forumu’nun bölgedeki ticaret, ekonomi ve ulaştırma işbirliğini gözle görülür biçimde canlandıracağından emin.

- Tabii ki Hazar ülkeleri hariç, Avrupa ve Asya ülkelerinin temsilcileri ile uluslararası ekonomik, finans, ulaştırma ve çevre örgütleri CEF-2019'a davet edildi. Etkinliğin programı, Hazar bölgesi ekonomisinin küresel bağlamdaki rolü üzerine tartışmaları, sanayi, enerji, ticaret, turizm ve Hazar littoral devletlerin diğer sanayilerindeki yatırım çekiciliğinin büyüme faktörlerini güçlendirmeyi içeriyor. Analist, konferans ve sergiler sırasında karşılıklı yarar sağlayacak iş bağlantılarının sağlanacağından emin olabilirsiniz.

Türkmenistan Bilimler Akademisi Arkeoloji ve Tarih Enstitüsü'nden kıdemli bir araştırmacı olan Juma Orazklychev, bir başka uzman olan CentralAsia’ya yaptığı açıklamada, Türkmenistan’ın atalarının geleneklerini “açık kapı” politikası izlemesini takip ettiği bir röportajda söyledi.

“Bağımsız tarafsız Türkmenistan, ülkenin ekonomik kalkınmasının istikrarını doğal olarak etkileyen, yüzyıllar boyunca test edilmiş ve etkili uluslararası ticaret, ekonomik ve finansal işbirliği hattını sürdürmeye devam ediyor. Bilim adamı, Türkmenistan’ın ABD, Almanya, Japonya ve Güney Kore’nin dünya sıralamasında ekonomik olarak gelişmiş ülkelerin bile önünde olduğunu söyledi.

Kaynak: nCa News Bulletin