Türkmen Şirketi, Yiğit, Tarımsal Ürünlerin Üretimini Hızlandırıyor

07 Temmuz 2020

Türkmen Şirketi, Tarımsal Ürünlerin Üretimini Hızlandırıyor
Yiğit şirketi, bu sene en az 10 bin ton bitkisel ürün üretmeyi planlıyor. Türkmenistan'ın Altın Çağ gazetesinde yer alan haberlere göre, Hollanda teknolojisini kullanarak Merlice, Tomimaro Mucho ve Juanita domates çeşitlerinin yetiştirilmesiyle uğraşan şirket, bu yılın ilk altı ayında yaklaşık 2,8 bin ton ürün ve iç piyasada satılan 3,8 bin ton ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Ýigit, Ahal velayat’ın Kaka etrapinde şirkete tahsis edilmiş 1.000 hektarlık bir alanda 34 hektarlık bir alana sahip yüksek teknoloji ürünü bir sera kompleksi inşa etti. Tarım şirketi 600 hektar tarım arazisinde tahıl ve sebze bitkileri yetiştiriyor.

Şirket, bu yıl 150 ton maş fasulyesi, 300 ton darı ve 90 ton kavun ve karpuz hasat etmeyi hedefliyor.

Türkmen şirketi ürünlerini ağırlıklı olarak Afganistan, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve BAE'ye ihraç ediyor. Tarım şirketi 500'den fazla kişiyi istihdam etmektedir.

Şirket 2008 yılında kurulmuş olup 2016 yılından beri tarımla uğraşmaktadır.

Moskova'da düzenlenen IV Yıllık Uluslararası Sergi Sera Kompleksleri Rusya ve CIS 2019'da, Ýigit Ekonomi Derneği “BDT'de sera endüstrisinde yenilikçi atılım” adaylığında diploma ve kupayı kazandı.

Kaynak: nCa News Bulletin