Türkmen şirketleri Ahal idari merkezinin altyapı tesislerini inşa edecek

20 Mayıs 2020

Dost İnşaat Şirketi, Ahal Vilayeti'nin yeni ve modern idari merkezinin su temini, sulama, kanalizasyon, yağmur suyu drenajı ve taşkın suyu drenaj tesislerini inşa edecek. 

Şirket, 2020 Mayıs ayında inşaat çalışmalarına başlayacak ve 2021 Eylül ayında tesislerin ilk aşamasını bitirecek, 2022 Aralık ayında tesislerin ikinci aşamasını tamamlayacak.

Rysgal gazetesine verdiği röportajda, şirketin kurucusu Nurmuhammet Meredov, şirketin inşaat işlerini başarıyla yürüteceğini ve yeraltı mühendislik sistemlerinin yüksek kalitede ve zamanında devreye alınmasını sağlayacağını söyledi.

Ojar Aziýa Bireysel girişim, sırayla yeni idari merkeze ve şehrin iç yollarına giden yollar inşa edecek. İnşaat için gerekli fonlar şirkete tahsis edildi.

Ojar Aziýa şirketi Müdür yardımcısı Rahimberdi Seyidov, yeni idari projenin ülkenin Güney bölgesinin gelişimi çerçevesinde en son dünya uygulamaları ve yenilikçi teknolojiler temelinde geliştirildiğini belirterek, “Bireysel Girişimimize yüksek düzeyde güvenilen yolların inşasını da yapacağız”dedi.

Şubat ayında, Ahal Vilayetinin yeni idari merkezinin inşası için yaklaşık 1.5 milyar dolar tahsis edildi.

Modern idari merkezin inşaatı Ağustos 2019'da başladı. Binalar ve tesisler Eylül 2021'de tamamen devreye alınacak.

Kaynak: nCa News Bulletin