Türkmen Tarım üreticileri Maş fasulyesi ihracatına başlamayı planlıyor

28 Nisan 2020

Türkmenistan Sanayici ve girişimciler Birliği (UIET), 2019 yılındaki Ekim hacmini arttırmayı ve maş fasulyesinin kalitesini iyileştirmeyi ve bunları ihraç etmek için koşullar yaratmayı amaçlayan bir proje başlattı ve uygulamaya başladı.

Ter Önüm ekonomik toplum bu yönde alınan önlemlerin organizatörlerinden biri oldu. Şirket, tarımsal faaliyetleri bu yönde bilimsel olarak yürütmek için yapısında bir bilimsel Merkez oluşturdu. Tarım bilim adamları merkezdeki çalışmalara katılıyor. Proje sırasında, bilim adamlarının özel çiftçileri büyüyen maş fasulyesi özelliklerine, yeni çeşitlerine ve mahsul zararlılarıyla mücadele önlemlerine tanıttıkları her Cumartesi tarım üreticileri için seminerler düzenleniyor.

Bu sınıfların popülaritesi o kadar büyük ki, Türkmen Tarım Üniversitesi'nde yer almaya başladılar. Seminerlerin teması da genişledi. Seminerler şimdi Türkmenistan'da sebze farklı türde büyüyen dersler içerir.

Yapılan anlaşmalara göre, Türkmenistan'ın farklı bölgelerindeki çiftlik derneklerinde farklı maş fasulyesi çeşitleri test edildi ve bu da ekimi için en kalıcı ve uygun bölgeleri tanımlamayı mümkün kıldı.

Maş fasulyesi, azottaki zenginliği nedeniyle toprak verimliliğini artırmaya yardımcı olduğu için buğday hasatından sonra bir yakalama mahsulü olarak kullanılabilir. Maş fasulyesinin kesilmesi az su gerektirir.

Kaynak: nCa, BT