Türkmen ve Türk Ulaştırma Bakanları görüştü

09 Temmuz 2020

8 Temmuz 2020'de Türkmenistan ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki görüşmeler video konferans formatında gerçekleşti.

Türkmen tarafı, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı B. Ovezov, “Türkmendemirıollary”, “Türkmenawtoulaglary”, “Türkmenhowaýollary”, “Türkmendeňizderýaýollary” ajansları tarafından temsil edildi.

Türk tarafına, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı A. Karaismailoglu başkanlık etti. Müzakerelere Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcıları O. Fatih Sayan ve S. Dursun da katıldı.

Toplantıda taraflar, iki ülkenin taşımacılık sektöründe işbirliğinin geliştirilmesinin önemini, özellikle de ticaret ilişkilerini iyileştirmek için ulaşım koridorlarının ve hava yollarının etkin kullanımını vurguladılar. Kargo taşımacılığı alanında ikili işbirliğinin yeni yönleri tartışıldı.

Taraflar ayrıca ulaşım koridorlarının geliştirilmesinde lojistik şirketlerinin rolüne odaklandılar. Ayrı olarak, ortak bir projenin sorunları - Afganistan-Türkmenistan-Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye (Lapis Lazuli) güzergahı boyunca uluslararası bir transit taşıma koridoru ele alındı. Bu tür projelerin bölgesel ve uluslararası ticaret ve ekonomik ilişkileri ve evrensel sürdürülebilir kalkınmayı güçlendirmedeki rolü kaydedildi.

Kaynak: nCa News Bulletin