Türkmenabat konfeksiyon fabrikası 23 milyon manatın üzerinde ürün üretiyor

11 Ağustos 2020

Türkmenabat Konfeksiyon Fabrikası bu yılın yedi ayında, üretim hedefinin 2,7 milyon manat fazlası olan 23,158 milyon manat ile işletmeye rekor sayıda ürün üretti. Böylece, "Tarafsız Türkmenistan" gazetesinin bildirdiğine göre, yedi aylık programın uygulaması % 113'tür.

İşletmedeki en önemli şey dikiş atölyesidir. Her şeyden önce çok katlı devasa bir binada yer almaktadır. Dört konveyörün her biri, belirli koşullara dayalı olarak, özellikle siparişlerden gelen, belirli bir ürün türü için üretim verimliliğine odaklanmıştır. Başvuruların önemli bir kısmı Türkmenistan askeri personeli için ordu üniforması imalatına düşüyor.

Ürün yelpazesi çok çeşitlidir: yaz ve kış iç çamaşırlarından kürk yakalı yalıtılmış bezelye paltolarına. Türkmenabatlı zanaatkârlar, çeyrek asrı aşkın süredir kolluk kuvvetlerinden gelen emirleri yerine getirmekte ve bu işte zengin bir deneyim biriktirmişlerdir.

Ayrıca fabrikada iş kıyafetleri ve denim tulumlar üretim bandından çıkıyor. Farklı renkteki nevresim takımları, şortlar, bermuda şortlar sürekli talep görmektedir. Ve çocuklar için yeni doğanlar için akıllı takım elbise, pantolon, gömlek, set dikiyorlar.

Firma her yıl ürün gamını yenilemektedir. Geçenlerde, ilkokul öğrencileri için ilk okul sırt çantası grubu Aşkabat'a gönderildi. Farklı renklerde yoğun ve dayanıklı gabardin kumaştan üretilmiştir. Aynı zamanda çocukların tercihleri ​​de dikkate alındı: kızlar için parlak ve zarif olanlar, erkekler için daha katı olanlar seçildi. Bu yaz bir diğer yeni tip ise toplu isteklere göre maske üretimi oldu. Toplamda, 300 binden fazla bu tür tıbbi cihaz tüketicilere gönderildi.

Tüm ürünler Türkmenistan'ın tekstil komplekslerinin ürettiği doğal kumaşlardan yapılmaktadır. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde şirket, overlok, ilik ve düğme makineleri dahil olmak üzere 157 modern Japon yapımı dikiş makinesi aldı.

Türkmenabat Konfeksiyon Fabrikası ürünleri talep görmekte ve Türkmenistan Tekstil Sanayi Bakanlığı'nın Aşkabat ve Türkmenabat'taki marka mağazalarında satışı yapılmaktadır.

Kaynak: nCa News Bulletin