Türkmenbaşı Uluslararası Limanı, Ticaret Dolaşım Miktarının İyileştirilmesi Konusunda Seminer Yaptı

31 Ekim 2019

Türkmenistan Devlet Gümrük İdaresi, 29 Ekim tarihli bir basın açıklamasında, Türkmenbaşı Uluslararası Limanı'ndaki Gümrük binasında, Türkmenistan Devlet Gümrük İdaresinin "Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı Üzerinden Ticaret Hacminin İyileştirilmesi" konulu bir seminer yapıldığı bildirilmiştir.

Seminer Devlet Gümrük İdaresi Analitik Bölümü tarafından düzenlendi. Seminere Gümrük Kapıları, Devlet Sınır Koruma Komutanlığı, Göçmenler Dairesi, Türkmendenizderyayolları ve Türkmendemiryolları acentelerinin temsilcileri ile Sanayicileri ve Türkmenistan Girişimciler Birliğinin Türkmen logistika birliği seminere katıldılar.

Seminer süresince, Türkmenbaşı Uluslararası Limanı Gümrük işlemleri ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi. Seminere katılan bölüm ve kuruluşların temsilcileri de bu alandaki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Katılımcılar, hammadde dolaşımını iyileştirme yolunda ortak görevleri tartıştılar.

2018 yılında hizmete giren Turkmenbashi Uluslararası Limanı'na yüklenen navlunlar, üç yıla kadar gümrük vergisinden muaf tutuluyor. Ayrıca, navlunlar 30-45 gün boyunca ücretsiz depoda ücretsiz olarak depolanır. Liman geçen yıl Ağustos ayında gümrük antrepolarının işletilmesi için ilgili bir lisans aldı.

Lojistiğin temel amacı olan hızlı ve güvenilir hizmetlerin uygulanması için limanda kamu hizmet binaları bulunmaktadır. Bu nedenle, göç ve gümrük hizmetlerinin binaları ile liman içinde düzenlenen demiryollarının yönetim binalarının inşa edilmesi, malların Türkmenbaşı limanı rotası boyunca hareket eden varış yerlerine daha hızlı teslim edilmesine büyük katkı sağlayacaktır.

Kaynak: nCa news bulletin