Türkmenistan elektrik enerji sektörü her geçen gün büyümektedir

13 Kasım 2019

Ülkede çok sayıda gaz türbinli elektrik santralleri inşa edildi. Bu alanda yeni santrallerin inşa edilmesi devam etmektedir.
Hâlihazırda, Türkmenistan’ın doğusundaki Lebap vilayetinde Sumitomo Corporation и Mitsubishi Hitachi Power Systems Japon şirketleri ile Rönesans Türk şirketi ortaklaşa yeni gaz türbinli elektrik istasyonu inşa edilmektedir.
Yeni üretim tesisi, her biri 144 megawatt kapasiteli Japon şirketi Mitsubishi Hitachi Power Systems'ın üç gaz türbini ünitesinden oluşacak. Türk Rönesans Holding, otomatik yönetim sisteminin kurulacağı bir idari bina inşa edecek. Japon Uluslararası İşbirliği Bankası’nın Turkmenistan'ın Dış Ekonomik İşleri Bankası ile yaptığı kredi anlaşması çerçevesinde bu projesini finanse edilmektedir.
432 megawatt kapasiteli elektrik santrali, son yıllarda ülkede inşa edilen 10’ncu elektrik santrali olacak. Ülkedeki elektrik santrallerinin toplam kpasitesi 6511 megawatt’a eşittir. Santralin 2021 yılında faaliyete geçirilmesi, Türkmenistan'da üretilen yıllık elektrik miktarını 33 milyar kilovat saate çıkarma ve buna bağlı olarak ihracatını artırma stratejisinin uygulanmasında önemli bir adım olacaktır.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni