Türkmenistan Firmaları Elektrik Kabloları Üretiyor
07 Ekim 2020Türkmenistan'ın Jeýhun Kabel Ticari Şirketi, enerji iletim ağlarına yönelik olarak yılda 4,200 tondan fazla A tipi (alüminyum telli) ve AC (çelik telli) çıplak kablo üretmektedir.
Rysgal gazetesinin Pazartesi günkü sayısına göre, şirketin tesisi yıllık olarak PVC yalıtımlı 5.000 kilometre APV, PV1, PV2, PV3, PV4, APPV ve PPV telleri ve 10.000 kilometre AVVG, APVG, PVG ve VVG telleri üretme kapasitesine sahiptir.
Gazeteye göre, üretim için gerekli olan hammaddeler bakır, alüminyum, polivinil plastik ve diğerleri yurt dışından temin ediliyor.
Ayrıca işletmenin kapasitesi 10 bin kilometre uzunluğunda plastik izoleli ve kaplamalı tel üretimi için tasarlanmıştır. Böyle bir tel, 450/750 volt elektrik voltajına sahip bir ağda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Şirket ayrıca diğer özel yapım teller de üretmektedir.
Jeýhun Kabel, 2018'den beri elektrik telleri ve kabloları üretiyor ve ürün yelpazesini genişletmeyi planlıyor.
Kaynak:NCA Bulletin