Türkmenistan İçinde Gemi İnşa Edilmesi Planlıyor

26 Kasım 2020

"Ak Bars" şirketi Türkmenistan'da gemi inşa etmeye başlamayı planlıyor
Rus gemi inşa şirketinin Genel Müdürü Renat Mistakhov, "Ak Bars" gemi inşa şirketi, Türkmenistan'da hem yolcu hem de kargo sivil gemilerinin ortak inşasına başlamaya hazır." dedi.

Mistakhov'a göre, Türkmen tarafı Ak Bars şirketine bir kargo-yolcu feribotu ve bir kuru yük konteyner gemisi meselesini ortaklaşa halletmeyi teklif etti. Buna karşılık, şirket onlara projelerin tüm ayrıntılarını sağladı.

Ak Bars AOK'un Türkmen Deniz Yolları Acenteliği ve Balkan Tersanesi OJSC ile gemi yapımı alanında işbirliği anlaşmaları imzalamış durumdadır. Bu, Ağustos 2019'da, Türkmenistan için gemi yapımında bir ortaklığın başlangıcı olan Avaza'daki Hazar Ekonomik Forumu sırasında gerçekleşti. 2025 yılına kadar Türkmenistan'ın yedi yıllık sosyo-ekonomik kalkınma programına uygun olarak 12 gemi yapılması planlanmaktadır.

Ak Bars gemi inşa şirketi, 2018 yılında Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'nde Ak Bars holding şirketi temelinde kurulmuştur. Şirket, Gorky adını taşıyan Zelenodolsk fabrikası, Zelenodolsk tasarım bürosu, Kazan fabrikası "Electropribor", "Ak Bar Metal" şirketlerini bünyesinde bulundurmaktadır. Ana faaliyet alanları gemi ve gemilerin tasarımı ve imalatı, gemi onarımıdır.

Kaynak:NCA Bulletin