Türkmenistan ile AB enerji işbirliği görüştü

16 Ekim 2018

11-12 Ekim tarihlerinde Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov Başkanlığı’ndaki heyet Belçika’nın başkenti Brüksel’de temaslarda bulundu.
Türkmen heyetinin ilk görüşmesi, Avrupa Birliği Enerji Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile oldu.  Bu görüşmede, Türkmenistan ile Avrupa Birliği arasında enerji alanındaki işbirliği masaya yatırıldı. Bilindiği gibi, Avrupa Birliği özellikle Maros Sefcovic’in döneminde Türkmenistan ile enerji alanındaki işbirliği hızlandırıldı. Avrupa Birliği tarafından Hazar bölgesindeki enerji kaynaklarının Avrupa’ya ulaşması konusunda Türkmenistan ve Azerbaycan ile görüşmeler başladı. Buna Türkiye’de dahil edildi.
TÜRKMENİSTAN VE DÜNYA GÜMRÜK ÖRGÜTÜ
Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov Brüksel ziyareti kapsamında Dünya Gümrük Örgütü Genel Sekreteri Kunio Mukuria ile bir araya geldi.
Toplantıda Türkmenistan ve Dünya Gümrük Örgütü (WCO) arasındaki işbirliği alanları ele alındı. Özellikle Türkmen tarafı, sınırlardaki gümrük kontrolünün organizasyonunun iyileştirilmesinde WCO deneyimini   öğrenmekle ilgilendiği ifade edildi.