Türkmenistan, İran Ticaret Odası, Endüstri, Maden ve Tarım Odası (ICCIMA) yetkililerini ağırlayacak
24 Temmuz 2019İran - ICCIMA, Ağustos ayının başlarında Türkmenistan'a ticaret heyeti gönderecek.
İran Ticaret Odası, Endüstri, Maden ve Tarım Odası (ICCIMA), Türkmenistan’ın 11-12 Ağustos tarihlerinde Awaza’da yapılacak ilk Hazar Ekonomi Forumu’na katılmak için bir ticaret heyeti göndermeyi planlıyor.
ICCIMA portalı tarafından bildirildiği üzere, etkinliğe Türkmenistan, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan ve İran'dan üst düzey yetkililer ve ekonomik temsilciler katılacak ve çeşitli ticaret fuarları, sergileri, çok taraflı ve ikili görüşmelerde CEF'in görüşmeleri yapılacak.
İran heyeti, ulaşım (özellikle deniz taşımacılığı), turizm, gıda endüstrisi, enerji, inşaat malzemeleri, madencilik ve ortak girişimler gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren ülkenin özel sektör temsilcilerinden oluşacak.
Haziran ayının sonlarında, Türkmen Tahran Büyükelçisi Ahmad Ghorbanov, İran’ın CEF’deki varlığını görüşmek üzere ICCIMA’nın Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı Mohammadreza Karbasi ile görüşmelerde bulundu.
Ghorbanov'a göre, Hazar Denizi kıyısındaki devletlerin ticaret ve ticaret yetenekleri sergisi, katılımcıların en son başarılarını ve ürünlerini sergileyecekleri bu forumda düzenlenecek olan etkinliklerin arasında yer alıyor.
Toplantıda Karbasi, İran’ın bu foruma katılmaya hazır olduğunu ve “bu ekonomik forumun bütün taraflar için büyük başarılar kazanabileceğini, bu nedenle bu konuda doğru planlama yapmak gerektiğini” belirtti.
Ayrıca Hazar Denizi uluslarının özel sektörlerine, birbirleriyle pazarlar hakkında işbirliği ve aşinalık yollarını keşfetmeleri için B2B toplantıları yapma fırsatı verileceğini belirtti.
Hazar Ekonomik Forumu, proje uygulaması ve ortak planlar, özel ekonomik bölgelerin geliştirilmesi ile ilgili deneyimlerin paylaşılması, mevzuat ve standartlar, dijital ekonomi, kıyı bölgeleri ile ortak girişimler arasındaki işbirliği gibi çeşitli konuları ve konuları kapsayacaktır.
Kaynak: nCa News Bulletin