Türkmenistan Kazakistan'daki Orta Asya Ticaret Forumu'na katılacak

12 Kasım 2019

Türkmenistan Heyeti, 12 Kasım 2019 tarihinde Çimkent'te açılan IX Orta Asya Ticaret Forumu “meyve ve sebze sektöründe yatırım ve inovasyon yaklaşımları” na katılacak. Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı (Usaıd) tarafından Kazakistan Cumhuriyeti Atameken Ulusal girişimciler odası, EBRD ve UNDP ile ortaklaşa düzenlenecektir.

Büyük ölçekli uluslararası iş etkinliğine çeşitli şirketlerin başkanları, kamu sektörü temsilcileri ve orta ve Güney Asya, Avrupa ve ABD'den endüstri uzmanları katılacak. Forumda Türkmenistan Heyeti, Maliye ve Ekonomi Bakanlığı, sanayiciler ve girişimciler Birliği turizm departmanı temsilcileri ile özel şirketler Arkadash Gurlushyk, helal doğan, Burk Onum, Yiğit, Yakyn Dost'tan oluşacak.

Forumun amacı yeni teknolojiler, yatırım fırsatları, yeni ortaklar aramak için ticari işbirliği ve ağ için umutları bilgisini genişletmektir.

İlk gününde, katılımcılar Orta Asya ve ötesinde meyve ve sebze sektöründe çeşitli yenilikçi ve yatırım yaklaşımları ile tanışacaklar. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) uzmanları meyve ve sebze üretimi konusunda bir oturum düzenleyecek: artan verim, yatırım ve finans yanı sıra teknolojik süreçler. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) uzmanları bölgedeki organik ürünlerin üretimini öğrenecekler. Program ayrıca, uluslararası eğitim şirketi CERT Academy tarafından düzenlenecek olan yeni standartların yönetimi konusunda uluslararası bir pratik konferans planlıyor.

Forumun ikinci gününde katılımcılar, tarım makineleri, teçhizat, meyve ve sebze yetiştirmek için yeni teknolojilerin gösterilmesi için bir endüstri ticaret platformu olan Güney Kazakistan'daki AgriTech 2019 Uluslararası İhtisas Tarım sergisini ziyaret edecekler.

Orta Asya'daki bölgesel ticaret ve işbirliğini teşvik etmek için en büyük yıllık etkinliklerden biri olan Orta Asya Ticaret Forumu'nun tanınmış bir marka haline geldiği unutulmamalıdır. Geçen yıl, 2000'den fazla özel ve kamu sektörlerinin temsilcileri ve Asya, Avrupa ve ABD de dahil olmak üzere dünyanın 27 ülkesinden endüstri uzmanları, Forum mekanında Taşkent'te (Özbekistan) toplandı. Forum katılımcıları, yeni teknolojilerin geliştirilmesi, ticaretin geliştirilmesi, ticaret işlemlerinin sonuçlandırılması ve gelecekteki işbirliğinin kurulması hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Kaynak: nCa news bulletin