Türkmenistan Süt Şirketi Üretimini Artırıyor

29 Ekim 2020

Türkmenistan'da hayvancılığın geliştirilmesi, hayvancılık ve üretim hacimlerinin artırılması ve bir yem tabanının güçlendirilmesi için kapsamlı önlemler alınmaktadır.

Türkmenistan gazetesinin Salı günkü sayısına göre, Şabat OJSC'nin Dashoguz vilayetindeki üretim atölyeleri bu yılın başından bu yana 5 milyon manattan fazla süt ve süt ürünleri üreterek verimliliğini % 120 artırdı.

Yalnızca Ekim ayında, işletme 100 ton süt işleyerek 800.000 manat süt ürünü üretti.

Şirketin portföyünde tereyağı, peynir, süzme peynir, kefir ve ekşi krema gibi 20 çeşit çeşitli gıda ürünleri bulunmaktadır.

Girişimciliğin gelişmesi, Türkmen tarımının hayvancılık üretim sektörünün büyümesini kolaylaştırmaktadır. Bu sektörde özel sektörün payı % 83'tür. Yem bitkileri üretimindeki büyüme, hayvancılık sektörünün potansiyelini artırmaktadır. Çiftçilik işi, et ve süt ürünleri üretiminde yeni fırsatlar oluşturmaktadır.

Bu yıl, Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği'nin 208 üyesi, canlı hayvan ve kümes hayvanı komplekslerinin inşası için arsalar aldı. Türkmenistan ayrıca yem rezervlerinin güçlendirilmesi için özel işletmelere toplam 31,85 bin hektar arazi tahsis etti.

Kaynak:NCA Bulletin