Türkmenistan TAPI Boru Hattının Afgan Kısmının İnşaatı Önümüzdeki Yıl Başlayacak

11 Aralık 2020

TAPI Boru Hattının Afgan Kısmının İnşaatı Önümüzdeki Yıl Başlayacak.

Maden ve Petrol Bakanı Mohammad Haroon Chakhansuri geçen Perşembe günü yaptığı açıklamada, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPI) Boru Hattı Projesi'nin inşaat çalışmalarının önümüzdeki yıl Herat'ta başlayacağını söyledi.

Türkmenistan Petrol ve Gaz Kompleksi'nin çevrimiçi gazetesinin Afgan medyasına atıfta bulunan haberine göre, basın toplantısında konuşan Chakhansuri, TAPI projesinde yer alan devlet kurumları ile uluslararası kurumlar arasında etkili bir koordinasyon mekanizmasının kurulduğunu sözlerine ekledi - TAPI ortaklar.

Bakan ayrıca, bakanlığın üzerinde çalıştığı bir başka projenin de Cevizcan eyaletinin başkenti Sheberghan'dan Mazar-e-Sharif'e 94,5 km uzunluğunda bir doğalgaz boru hattı inşaatı olduğunu kaydetti. Boru hattındaki inşaat çalışmaları önümüzdeki üç ay içinde başlayacak.

Kasım ayında Cenevre'de video konferans formatında gerçekleşen Afganistan Üst Düzey Konferansı'nda Türkmenistan Dışişleri Bakanı Rashid Meredov, Türkmen tarafının bu yıl topraklarında TAPI inşaatını tamamlamayı ve gelecek yıl Afganistan topraklarında inşaata başlamayı hedeflediğini kaydetti.

Kaynak:NCA Bulletin