Türkmenistan Tekstil Ürünlerinin% 70'ini İhraç Ediyor

07 Temmuz 2020

Aşkabat Gazetesinin Cumartesi günü bildirdiğine göre, Türkmenistan şu anda tekstil ürünlerinin% 70'inden fazlasını dış pazarlara ihraç ediyor.

Türkmenistan Tekstil Sanayi Bakanlığı, çeşitli pamuk ve karışık iplikler, kumaşlar, kot pantolonlar, örme kumaşlar ve bu kumaşlardan bitmiş ürünler de dahil olmak üzere 70'den fazla işletmeyi işletmektedir.

Şirketler Japonya, İtalya, Almanya, Belçika ve İsviçre şirketlerinden ekipman kurmuşlardır. Rapora göre, birçok büyük tekstil endüstrisinin "hammadde - mamul ürünler" ilkesi çerçevesinde işleyişi, bu yöntemin daha etkili olduğunu göstermiştir.

Türünün Orta Asya bölgesindeki en büyük işletmelerinden biri olan Aşkabat Tekstil Kompleksi (ADT), ülkenin iç pazarlarına tam olarak tedarik ederek çeşitli ihracata yönelik ürünler üretiyor. İşletme tarafından üretilen ürünlerin ayırt edici özelliği, boya veya yumuşatıcı maddede hiçbir kimyasal katkı maddesi kullanılmamasıdır. İşletme, şirketinin ürünlerini "ev tekstili" olarak adlandırıyor.

ADT uzmanı Azatdurdy Berjanov, “Tekstil kompleksimizin ürünleri ADT, Goza ve Vada markalarıyla halka tanıtılıyor. Yılın başında, terziler de ürünlerini "Türkmenistan - Tarafsızlık Evi" sembolü ile süslemeye başladılar.

Geçen yıl, tekstil kompleksi de yumuşak oyuncak üretiminde uzmanlaşmış bir departman kurdu. Bugün yapılan oyuncak çeşitleri giderek artıyor. Yumuşak oyuncaklar mendillerden yapılır.

Kaynak: nCa News Bulletin