Türkmenistan ve Belarus birlikte ilaç üretmeyi planlıyor

19 Şubat 2019

Belarus Büyükelçisinin Türkmenistan'da yaptığı son toplantıda Belarus firması ZAO BelAseptika ve Türkmen Sağlık ve Medikal Endüstrisi Bakanı Nurmuhammed Amannepesov'un BelTA'nın ortak toplantısında ortaklaşa ilaç üretme olasılığı tartışıldı.

Görüşmede taraflar, sağlık alanında, tıp endüstrisi ve eczacılıkta Belarus-Türkmenistan işbirliğini ilerletme durumunu ve umutlarını tartıştılar. Belarus firmasının temsilcileri, devlet ilaç sanayi grubu Turkmendermansenagat ile işbirliği seçeneklerini görüştü. Taraflar, Belarus ve Türkmenistan'da yetişen ve ilaçların ve hazır ilaçların yapımında kullanılan diğer doğal ve sentezlenmiş bileşenlerin karşılıklı ticaretine ilgi duyduğunu belirtti. BelAseptika ve Turkmendermansenagat, birlikte ilaç üretmeye başlama olasılığını ayrıntılı olarak ele almayı düşünüyor.

Görüşmeler neticesinde taraflar bir kez daha, sadece hammadde ve hazır mamuller karşılıklı ticaretinde değil, aynı zamanda Belarus vatandaşları için sağlık ürünleri üretmek için imalat işbirliğinin geliştirilmesinde karşılıklı işbirliğinin daha da genişletilmesine olan ilginin bir kez daha olduğunu belirtti.

Kaynak: nCa Türkmenistan News Bulletin