Türkmenistan ve Kırgızistanlı girişimciler karşılıklı yarar sağlayacak işbirliği inşa ediyorlar.

31 Ekim 2019

28 Ekim'de, Kırgız Cumhuriyeti Sanayicileri ve Girişimcileri Birliği başkanı Danil Ibraev başkanlığındaki Kırgız iş adamları heyeti ve bu yapının onursal başkanı Jyrgalbeg Sagynbaev, Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliğini ziyaret etti.

Toplantı sırasında, UIET başkanı konuklara Türkmen iş dünyası tarafından çeşitli alanlarda uygulanan büyük ölçekli projeleri ve Birlik üyelerinin ihracat potansiyelini tanıttı.
 
Kırgız tarafının temsilcileri, tarım ürünlerinin tedariki de dahil olmak üzere ülkelerindeki girişimcilerin ihracat fırsatları hakkında bilgi verdi.

Kırgız girişimciler, Türkmen tekstillerine ve UIET üyeleri tarafından üretilen çok çeşitli endüstriyel ve gıda ürünlerine büyük ilgi göstermişlerdir.

Görüşme sırasında, iki ülkenin girişimcileri arasında daha fazla etkileşime geçme yolları karşılıklı ilgi alanlarında tartışıldı. Ticaret ortaklıkları, turizm alanındaki temaslar ve lojistik konularında öncelik verildi. İki devletin bölgesinde ticaret teşebbüslerinin açılma olanakları incelenmiştir.

Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği başkanı, Kırgız meslektaşlarını büyük Türkmen özel sektör işletmelerini ziyaret etmeye davet etti.

Kaynak: nCa news bulletin