Türkmenistan yerli yakıt talebini tam olarak karşılamaktadır
09 Ocak 2020Türkmen petrol rafinerileri, ülke sakinlerinin ve ülke ekonomisinin yakıt ihtiyaçlarını tamamen karşılamaktadır. Bu Türkmennefteprodukt (Türkmennebitönümleri) ana Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Rakhym Esenov, tarafından 8 Ocak tarihinde açıklandı.
- Türkmenistan, ülke ekonomisinde kullanılan her türlü yakıtı üretmektedir. Yetkili, listede dizel, benzin ve jet yakıtı bulunduğunu söyledi.
Habere göre, benzin istasyonları (azs) vatandaşa satılan fiyatları şu şekilde açıkladı: 1.35 manat dizel yakıt bir litre ($0.39), a-80 benzin-1.15 manat ($0.33), a - 92-1.35 manat ($0.39) ve a-95-1.5 manat ($0.43). AHAL bölgesindeki yeni gaz kimyasal kompleksi tarafından üretilen ECO-93 benzin, litre başına - 2 manat ($ 0.57)
Esenov bugün sadece devlet benzin istasyonları ülkede faaliyet gösteriyor ve Türkmenistan genelinde yakıt fiyatı aynıdır.
Hatırlama, 6 Ocak'ta Türkmen uzmanı Ussa Ussaev, 2020 başında Orta Asya'daki en ucuz benzinin Türkmenistan'da olduğunu belirtti . Bu tür yakıtın ucuzluğuyla, ülke dünyada sekizinci sırada yer alıyor.
Kaynak:nCa news bulletin