Türkmenistan'da Betonarme Ürünler Üretecek Yeni Bir İşletme Faaliyete Geçti

26 Kasım 2020


19 Kasım 2020'de Geokdepe İlçesinde, betonarme ürünlerin üretimine yönelik yeni bir tesis açıldı.

Sanayiciler ve Girişimciler Birliği temsilcilerinin, yerel makamların ve gençlerin katılımıyla yapılan kutlamada, mevcut tesisin önümüzdeki, özellikle tarafsızlığın 25. yıldönümü kutlamalarından önce devreye alınması, 2019-2025 yıllarında Türkmenistan'ın sosyo-ekonomik kalkınmasına ilişkin Türkmenistan Cumhurbaşkanı Programının başarılı bir şekilde uygulanmasının canlı bir kanıtıdır.

Bu tesisin en önemli faydası, iç pazarda büyük talep gören çeşitli ürün türlerinin üretimi için yenilikçi endüstriler yaratarak ithal ikameci ürünlerin hacmini artırma görevinin yerine getirilmesi ve ayrıca gelişmiş ürünlerin yaygın olarak tanıtılmasına olan katkıdır. Tesisle sadece yeni ürünlerin kalitesi iyileştirilmiyor aynı zamanda ekolojik refah da korunuyor.

Genel olarak ülkenin ekonomik refahı ile halkın refahının artılmasını teşvik etmek için tasarlanan bu modern endüstriyel yapı, ekonominin özel sektör temsilcileri eliyle hayata geçiriliyor. Devletin desteği sayesinde Sanayici ve Girişimciler Birliği üyeleri ülkede çeşitli sektörlerde büyük projeler gerçekleştirdiler.

Bireysel işletme "Ağa gurluşyk" tarafından yaptırılan yeni binanın toplam alanı 6 hektardır. İşletmenin tasarım kapasitesi, boyutları 300 ile 1200 milimetre arasında değişen 500 bin metre beton borudur. Bölgede bir idari bina, üretim atölyeleri ve diğer yardımcı yapılar bulunmaktadır. Burada 100'den fazla iş ve uygun çalışma koşulları yaratıldı.

Kurulan yüksek teknoloji ürünü ekipmanlar, çevre dostu teknolojilere dayalı ürünler üretmeyi mümkün kılacak ve müşterilere uluslararası gereksinimleri ve standartları karşılayan geniş bir betonarme ürünler yelpazesi sunacaktır. Yerel hammaddelerden ürünlerin üretilmesi, nihai ürünün maliyet fiyatı ve kalitesi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Kaynak:NCA Bulletin