Türkmenistan'da Çeper Halı Mağazası Müşterilerine Yeni Halı Çeşitleri Sunuyor

28 Temmuz 2020

Aşkabat'ın merkezinde bulunan Çeper Haly mağazası, eski desenlerle uyumlu modern tonlarla dokunan yeni halı ve kilim çeşitleri sunmaya başladı.

Yeni halı mağazası, müşterilerine Abadan Haly halı kompleksi tarafından üretilen, Owadan, Kümüş, Tolkun, Sähra, Tomus ve Pasyl gibi çeşitli halılar sunuyor.

Abadan Haly halı kompleksi tarafından Avrupa teknolojileri kullanılarak üretilen halılar büyük talep görüyor. İç pazardaki yüksek talebe ek olarak, bu halılar yabancı ülkelere de ihraç edilmektedir.

Abadan Haly halı kompleksi 2016 yılında piyasaya sürüldü. Kompleksin halı ürünleri yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenen sergilerde sergileniyor. Şirket şu anda Türkmenistan'daki en büyük tekstil halı üreticisidir.

Toplam alanı 14.5 hektar olan kompleks Aşkabat şehrinin Buzmeyin bölgesinde bulunmaktadır. Halı kompleksi, polipropilen ve akrilik iplik üretimi için bir atölye, halı dokuma için bir atölye, yapıştırma ve işleme için bir atölye içerir. Şirket 650'den fazla uzman istihdam etmektedir. Kompleks yılda 2,5 milyon metrekareye kadar halı üretebiliyor.

Özel firmanın halı ve polipropilen iplik ürünleri Kazakistan, Özbekistan, Afganistan, Azerbaycan ve Türkiye'ye ihraç edilmektedir. Kompleksin yöneticileri şu anda Rusya, Avrupa ve Orta Doğu'daki şirketlerle ticaret görüşmeleri yapıyorlar.

Kaynak: nCa News Bulletin