Türkmenistan'da Deniz Taşımacılığının Geliştirilmesi Hedefleniyor

14 Eylül 2020

Türkmenistan'da ticari deniz filosunun rekabet gücünü artırmak ve yenilikçi su taşımacılığı projelerini hayata geçirmek için birçok gemi satın alınarak faaliyete geçirildi.

Türkmenbaşı uluslararası limanının işleyişini daha da arttırmak için önlemler alınmaktadır. Deniz taşımacılığının güvenliğinin artırılması ve çalışmalarını uluslararası standartlara uygun olarak organize etme hedefi çerçevesinde uluslararası sınıflandırma kuruluşlarının sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov, uluslararası Türkmenbaşı limanının Orta Asya ve Hazar bölgesi için tam kapasiteye getirilmesinin önemini vurguladı. Bu, en kısa ve en karlı rotalar için en uygun çözüm olarak önemli bir merkez olan Türkmen aktarma terminalleri kargo taşımacılığının lojistik zincirlerinde stratejik değişikliklere yol açacaktır "dedi.

2025 yılına kadar ulaştırma ve iletişim kompleksinin geliştirilmesine yönelik hazırlanan program, limana kargo varış ve kalkışlarının elektronik kaydını oluşturma, otomatik yükleme ve boşaltma ve uluslararası hizmetler için yeni güzergahların açılmasını da içeriyor.

Kaynak:NCA Bulletin