Türkmenistan'da Devleta Bağlı Bazı İşletmelerin Üretimleri Açıklandı

11 Ocak 2021


>>> Türkmenabat Dikim Fabrikası 2020 yılında yaklaşık 46.6 milyon Manat değerinde giysi üretti. Bu faktör ağırlıklı olarak askeri üniforma üretiyor. Okul çantası üretimine de başlamıştır.

>>> Türkmenistan Tarım ve Çevre Koruma Bakanlığı'nın Ruhabat galla önümleri işletmesi günlük 48 ton makarna üretiyor. 100 bin ton buğdayın depolanması için tasarlanmış olup, yılda 80 bin ton un üretecek şekilde tasarlanmıştır.

>>> Türkmen dezenfektan üreticisi Steriderm, 250 ml ile 1000 ml arasında değişen hacimde sensörlü antiseptik dispenser üretimine başladı. Hareket algılayıcı dağıtıcı aracılığıyla dezenfektanların dokunmadan uygulanmasına izin verir.

>>> Balkan ili Magtumguly ilçesindeki hazır giyim ve ayakkabı işletmesi 2020 yılında 530000 adet triko ve 14000 çift ayakkabı üretti. Pazara gönderilen ürünlerin değeri 16.576 milyon Manat oldu.

>>> Mary şehrinde bulunan Okgun işletmesi, Çin ve Türkiye'den ithal edilen makine ve teçhizatta 40'tan fazla şekerleme çeşidi üretmektedir. Dovletmurat Tachmuradov'a ait bireysel bir kuruluştur.

>>> Bunlar yanında Türkmenistan Devlet kütüphanesinde 6 milyondan fazla basılı yayın bulunmaktadır. Kütüphane dünyadaki en büyük Türkmence yayın koleksiyonuna sahiptir.

Kaynak:NCA Bulletin