Türkmenistan'da İlk Defa Alüminyum Asma Tavan Üretimi Yapılmaya Başlandı

03 Aralık 2020

Türkmen Şirketi Yeni Asma Tavan Üretim Hattını Başlattı.

Ak Bulut İktisadi Birliği, Türkmenistan'da yeni galvanizli metal ve alüminyum asma tavan üretim hattı kurdu. Rysgal gazetelerinin Pazartesi günkü sayısına göre, yeni bir ürün türü olan alüminyum tavan yapıları dış ve iç mekan kullanımı için idealdir. Hafif, neme dayanıklı ve akustiktirler.

Firma, yerli tavan ürünleri üretimine ilk başlayanlar arasında yer aldı. İşletme, yılda 4 milyon metrekare asma tavan ve 7 bin ton çinko metal ürün yani inşaatta yaygın olarak kullanılan T24 profil sistemleri, alçıpan duvar ve köşe profilleri üretecek şekilde tasarlanmıştır.

Ek olarak, şirket bu yıl Play Market'te bulunan özel bir uygulama başlattı. Ak Bulut mobil uygulaması, kullanıcının gerekli ölçüleri belirlerken, ihtiyaç duyulan asma tavan ve duvar paneli sayısını kolaylıkla hesaplamasına olanak tanıyor.

Gazeteye göre, üretim ihtiyaçları için tedarik edilen hammaddelerin % 85'inden fazlası da yerli olarak tedarik ediliyor. Üretimde Türkmen alçıtaşı kullanılması çevreye duyarlı ürünlerin üretilmesine olanak sağlamaktadır.

Firma, halihazırda imal edilen inşaat ürünlerinin komşu ülkelere ihracatının yapılabilmesi için görüşmeler yapmaktadır.

Kaynak:NCA Bulletin