Türkmenistan'da İnteraktif Yazı Tahtası Üretimi

25 Eylül 2020

Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı Teknoloji Merkezi'nin ortak girişimi olan Agzybirlik Tilsimaty, interaktif beyaz tahtalar üretmeyi planlıyor.

Business Turkmenistan firmasının temsilcisi Dovlet Arazliyev'in verdiği bilgiye göre, işletmenin 45, 55, 65, 75 ve 98 inç diyagonal levhaların üretimini organize edeceğini söyledi. Ayrıca şirketimiz yerleşik Intel Core i3, Core i5 ve Core i7 işlemcilere sahip kişisel bilgisayarların üretimine de başladı diyen Arazliyev, işletmenin halihazırda yaklaşık 2 bin adet üretip satışa sunduğunu sözlerine ekledi. Bilgisayarın fiyatı konfigürasyonuna bağlıdır ve 4 bin ile 8 bin manat arasında değişmektedir.

Şirket ayrıca ülkenin devlet ticaret mağazalarına yeni yazar kasalar sağlamayı da planlıyor. Şirket temsilcisine göre, merkezi bir yazar kasa, mağazanın malları hakkındaki bilgileri sistematik hale getirecek, stokların yenilemesi için zamanında teslimatı kolaylaştıracak ve elektronik muhasebe kayıtlarının tutulmasına da yardımcı olacaktır.

Agzybirlik Tilsimaty JV Firması, 2018 yılında yerli bilgisayar ekipmanı ve elektroniği üretimi için kuruldu. Şirket, Microsoft ve Intel gibi çok uluslu şirketlerle aktif işbirliği yapmaktadır.

Kaynak:NCA Bulletin