Türkmenistan'da IP Ak-hünji firması yeni iş fikirleri uyguluyor

21 Mayıs 2020

Bireysel şirket ak - hünji, yerli hammaddelerden (polipropilen) sac plastik üretiminde uzmanlaşmıştır. Yeni ekipmanlarda, ekstrüzyon yöntemi kullanılarak, yeni malzemenin test grupları gerçekleştirildi. Hammaddeler, Balkan bölgesinde bulunan polimerlerin üretimi için gaz-kimyasal kompleksinin ürünleridir.

Polipropilen levha, CEO Bekmamed Charyev göre, geniş bir kapsamı vardır. Yüzme havuzlarının yapımında, bir kaplama malzemesi olarak, havalandırma sistemlerinde, laboratuvar ekipmanlarının ve gıda kaplarının üretiminde kullanılır. Malzeme kimyasallara karşı iyi bir dirence sahiptir, asitlerin depolanması ve taşınması için kullanılabilir. Devreye alma işleminin tamamlanmasının ardından, şirket günde yaklaşık iki ton polipropilen levha üretecek.

Bireysel işletme Ak-hünji, ülkede en büyük kaplama malzemeleri üreticisi olarak bilinir. 2009 yılında kurulan IP, dekoratif profiller ve sandviç panellerin üretiminde uzmanlaşmıştır. Ürün yelpazesi 200'den fazla mimari eleman içerir. Bu yılın Nisan ayında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası şirkete 1.8 milyon dolarlık bir kredi tahsis etti. İş projesi, yeni bir atölyenin inşasını ve ekstrüde polistiren üretimi için İtalyan yapımı bir otomatik hattın satın alınmasını sağlar. En son teknolojiler, yıllık 1.200 bin lineer metre yeni nesil kaplama malzemesinin üretimini sağlayacaktır. IP komşu ülkelere ürün ihracatı kurmayı planlıyor.

Kaynak: nCa News Bulletin