Türkmenistan'da Özel Sektör Kanatlı Yem Üreticisi Sayısı Artıyor

26 Kasım 2020


Türkmenistan'ın Lebap vilayetinin Farap ilçesindeki Atamyrat Aly çiftlik işletmesi, günlük 10 tona kadar kümes hayvanı yemi üretiyor. Bu yıl, işletmenin çiftçileri 5 hektarlık araziden zengin bir mısır mahsulü hasat etti.

Rysgal gazetesinin Pazartesi günkü sayısına göre, yılda 7 milyon civciv yumurtadan çıkaracak şekilde tasarlanan bir kuluçka makinesinin inşaatının son aşaması şu anda şirkette devam ediyor. Şirket ayrıca, uzmanların şu anda 50 bin tavuk yetiştirdiği iki modern kümes işletiyor.

Ahal vilayetinin Tejen ilçesinde bulunan Miras firmasında da kanatlı yem üretimi yapılmaktadır. Önde gelen Avrupalı ​​üreticilerin ileri teknoloji ekipmanları, saatte 10 ton yem üretimine izin veriyor.

Şirket şu anda mısır, soya, bitkisel yağ, tuz, çeşitli vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiş dört çeşit yem üretmektedir. Tesis, ürünlerin çeşitlendirilmesini planlıyor.

Ayrıca Balkan vilayete bağlı Bereket ilçesindeki fabrikasında faaliyet gösteren Nurly Meýdan çiftlik işletmesi de saatte 10 ton pelet yem üretmektedir. İşletmenin yıllık yem üretim kapasitesi 72 bin tondur.

Geçen Salı, Ahal vilayetinin Gökdepe ilçesinde modern bir kümes hayvanları kompleksi açıldı. Kompleks, tek aşamada 115.500 etlik piliç yetiştirmek ve yılda 720 ton piliç eti üretmek üzere tasarlanmıştır. Bunlar yanında yeni kümes hayvanı çiftliklerinin inşaatı da ülke genelinde devam ediyor.

Kaynak:NCA Bulletin