Türkmenistan’da Polimer Ürünlerin Üretimi Artıyor

16 Aralık 2020

Türkmenistan’da faaliyet gösteren "Ak hünji" işletmesi, inşaatı devam eden binaların dış dekorasyon ürünleri üretimine başladı.

Genişletilmiş polistirenden koruyucu kaplamalı yeni tip dekoratif parçaların üretimi büyük rağbet görmektedir. Bu ürünlerin üretimi, 2020 yılının başlarında faaliyete geçen yapı malzemeleri fabrikasının kapasitelerinin geliştirilmesinde önemli bir adımdır. Yeni tip polimer ürünlerin - genişletilmiş polistiren (EPS ve XPS), polipropilen, polietilen ve ayrıca duvar 3 ve çatı sandviç panellerinin üretiminin genişletilmesi planlanıyor. 2021 yılında işletme, ekstrüde polistiren köpükten (XPS) geliştirilmiş bir yüzeye sahip dekoratif tavan profilleri üretimi için yılda 1.200.000 metre kapasiteli bir atölye daha devreye alacak. Bu ürünlerin iç ve dış piyasada satılması planlanıyor.

Bu yatırım projesi, Türkmen işletmesine atölyenin düzenlenmesi ve tanınmış bir İtalyan şirketinden yenilikçi ekipman satın alınması için inşaat malzemeleri satın alması için 1.800.000 ABD Doları tutarında kredi sağlayan Avrupa Yeniden Yapılanma ve Geliştirme Bankası tarafından desteklenmektedir. 2009 yılında kurulan "Ak hünji" işletmesi, Türkmenistan'da genişletilmiş polistiren (EPS) ve sandviç panellerden ısı yalıtımı ve dekoratif yapı malzemeleri üreten lider bir üreticidir. Bu segmentte yılların deneyimi ve bilgisi ile işletme, rekabetçi ürünler yaratma ve pazar memnuniyetini en üst düzeye çıkarma konusundaki temel rotasını takip ediyor. 

Kaynak:NCA Bulletin