Türkmenistan'da TAPI Doğalgaz Projesi İlerliyor

01 Haziran 2020

TAPİ DOĞALGAZ PROJESİ İLERLİYOR
Petrolgazdan sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Myratgeldi Meredov, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan (TAPİ) gaz boru hattının Türkmenistan topraklarındaki inşasına yönelik bilgi verdi.
Bu proje için çelik borular alındı. Türkmengaz Devlet Kurumu ayrıca Hong Kong'un ilgili şirketiyle boru hattı ve gaz kompresör tesislerinin inşasının teknik denetimi için bir anlaşma imzaladı.
Şu anda, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattının Türkmenistan kısmı boyunca borular tamamen kaynaklanmış ve Türkmen-Afgan sınırına taşınmıştır. Kaynaklı boruların montajı devam ediyor.
Türkmengaz Devlet Kurumu’nun boru hattının Türkmen bölümü için yardımcı ekipman ve tesis sağlanması konusundaki anlaşmasına göre, boru hattı boyunca çalışmalar yapılmaktadır.
Böylece Türkmenistan topraklarından geçen Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan gaz boru hattının inşaatı ve montajı tüm hızıyla devam etmektedir.
Türkmen Lider, TAPİ projesinin Türkmenistan’ın enerji stratejisinin önemli bir parçası olduğunu kaydederek, küresel enerji güvenliği açısından da büyük önem taşıdığını kaydetti. Devlet Başkanı bu projenin ilerletilmesinde uluslararası kurumlar, güvenli finans kuruluşları ve petrolgaz şirketleri ile işbirliğinin devam ettirilmesini istedi.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Bülteni