Türkmenistan'da Tataristan'ın Taftnet Şirketi Petrolün Üretimini Arttıracak

23 Aralık 2020

Tataristan şirketi, Türkmenistan’da petrolün üretimini arttıracak.

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan’ın Tatneft şirketinin Türkmenistan'daki projesi 770 bin tondan fazla petrol üretimine imkan sağlayacak.
Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, TASS haber ajansına verdiği demeçde bu yönde bir açıklamada bulundu.

Tataristan’ın Tatneft Şirketinin Türkmenistan’da Türkmenpetrol Devlet Kurumu ile yaptığı işbirliği kapsamında petrol üretiminin genişletilmesi yönündeki projesinde ek olarak 770 bin tonun üzerinde petrol üretimine de olanak sağlayacak.

Şu an Tatneft şirketi Türkmenistan'da petrol üretimini artırmayı amaçlayan bir hizmet sözleşmesini başarıyla uyguladığını kaydeden Minnihanov, Türkmenpetrol Devlet Kurumu’nun iki petrol sahasında bir dizi önlemin uygulanması, 280 bin tondan fazla petrol üretilmesini mümkün kıldığını kaydetti.

Tatar Cumhurbaşkanı, Türkmen ve Tatar petrol şirketlerinin işbirliğinin geliştirilmesine yönelik planlaır çerçevesinde ek sözleşme imzalandı ve bunun ek 770 bin ton petrol üretimine imkan sağlayacağını ifade etti.

Aralık ayı başında Türkmenistan Türkmenpetrol Devlet Kurumu ile Tatneft şirketi, 2028 yılına kadar Goturdepe yatağındaki çalışmaların devam ettirilmesi sonucunda ek anlaşma imzalanmıştı.

Kaynak:Atavatan Türkmenistan