Türkmenistan'da Uluslararası ulaşım ve transit koridorlarının kurulmasına ilişkin çalışma Komitesi toplantısı

14 Kasım 2019

13 Kasım 2019'da, İran İslam Cumhuriyeti , Umman saltanatı, Türkmenistan ve Özbekistan Cumhuriyeti hükümetleri (Aşkabat Anlaşması) arasında Uluslararası ulaşım ve Transit Koridorların kurulmasına ilişkin anlaşmanın çalışma Komitesinin ikinci toplantısı Türkmenistan Sanayi ve Haberleşme Bakanlığı'nda başladı.  

Mevcut toplantının çalışmalarına katılmak için, ilgili bakanlıkların ve devletlerin ajanslarının önde gelen uzmanları-Aşkabat Anlaşmasının katılımcıları Aşkabat'a geldi. 

Toplantının ilk gününde, katılımcılar anlaşmaların uygulanması konusunda verilen ulaşım yolları elde transit koridorları ele alındığı, her hissedarın mevzuat, kontrol noktaları ve gümrük işlemlerinin basitleştirilmesi de eylemlerin koordinasyonu da dahil olmak üzere ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Ayrıca uzmanlar, Anlaşmanın etkili bir şekilde uygulanmasını amaçlayan bir dizi teknik kapsam konusunu değerlendirdiler.

Katılımcılar ayrıca, Anlaşmanın üye devletlerinin lojistik merkezlerinin verimliliğini ve rolünü yükseltmenin gerekliliğinin altını çizdiler ve ilgili tüm ülkelerin lojistik merkezleri arasındaki işbirliği anlaşmalarının imzalanması gerektiğini belirttiler.

Kaynak: nCa news bulletin