Türkmenistan'da Yerli Şekerleme Ürün Çeşitliliği Artıyor

26 Kasım 2020

Türkmenistan'da Yerli Üretici "Bar" Markalı Şekerleme Ürün Çeşitliliği Artıyor

Girişimci Muhammet Amanov’un Bar markası altında şekerleme ürünleri üretimine yönelik girişimi, bu yıl hindistancevizi, susam ve fındık dolgulu çikolatalar da dahil olmak üzere yeni ürün türleriyle yelpazesini genişletti.

 

Rysgal gazetesinin Pazartesi günkü sayısına göre, şirket şu anda 20'den fazla çeşit şeker ve çikolata üretiyor. Yerel tüketiciler arasında oldukça popüler olan bar şekerlemeleri, ülkedeki tüm perakende satış noktalarının tezgahlarında mevcuttur.

 

İşletmenin Ýyldyz, Kümüş, Keýik ve Kerwen markalı şekerlemeleri de yoğun talep görüyor.

 

Şekerleme fabrikası, yılda 3.000 tonun üzerinde çikolata ürünü üretecek şekilde tasarlanmıştır. Üretim süreci tamamen otomatiktir ve yüksek kaliteli özel ekipman kullanan uygun uzmanlar tarafından kontrol edilir. Toplamda, işletmedeki üretim sürecine 80'den fazla çalışan katılıyor.

 

Bar şekerleme ürünleri de komşu ülkelere ihraç edilmektedir. Ayrıca şirket, yabancı ortak sayısını artırmak için başarıyla çalışıyor.

Kaynak:NCA bulletin